Academia sportului pe val. Fotografii competitie SUP Vama Veche, Constanta

Inflăcăraţii soarelui vamaiot au ocazia sa dea la pagaie. Parca iti arde sa dai din coate pe o placă luata de val. Periculos apreciat de unii, lipsit de farmec estimat de extremiști, sportul cu pricina are nevoie de ceva practică. La antrenament iti sunt necesare cateva notiuni de baza pentru a putea sa manuiesti si sa-ti echilibrezi miscările in bătaia apei. Curajosii s-au aventurat pe categorii de la mic la mare, juniori, seniori, profi si abia initiati in ale surfului in picioare insa pot confirma ca nimeni nu era cu picioarele pe pământ cand s-a dat startul. Buluc de lume adunată ca la bâlci, agitatie, tipete de bucurie si de încurajare. Asta pe langa curenti, vânt si soare coplesitor…a sa nu uit de norii pufosi care s-au adunat dis de dimineata si care si-au făcut toti banii. Restul in fotografii de eveniment… Daca ai fost martorul competitiei sunt sigur ca ai fost placut impresionat sau de nu multumeste-te macar cu fotografii.

Oare sa aiba legatura originile hawaiiene cu cele vamaiote? Spritul traditional tropical din Honolulu si-a facut loc in sufletul participantilor si curiosilor de pe plaja din Vama Veche! Sau oare Stand Up Paddle surfingul sa aiba origini mai stravechi si vorbim aici de alta nedreptate?

Fur curent si o iau pe aratura. Pana la urma stramosii nostri daci din neam de traci au fost cei care au inventat si sportul asta calare pe val pe Pontus Euxinus. Nu mai e loc de targuiala, ce e scris e scris, chiar negru pe alb. Dacii surfau de mama focului pentru ca puteau!

*Aviz adeptilor teoriilor conspirationiste sa nu puna botul la ce debitez!