Fotografia comerciala vazuta de miliarde de ori. Asta da isprava!

Mie, milion, miliard,  trilion, catralion. Ai calculat bine, este vorba de cincisprezece zerouri dupa unu ca numar de vizualizari al unei fotografii – exagerat dar de miliarde vorbim sigur. Mult, putin, adevarat, fals – nu ma pronunt dar in orice caz inimaginabil ca de la un peisaj aparent banal asa cum spune fotograful cu foarte mult noroc s-a ajuns la cea mai recunoscuta fotografie din istorie, o legenda in industria de fotografii comerciale.

Povestea merita toata consideratia iar locatia este deja stiuta:„E făcută în apropierea casei mele, la nord de San Francisco. Este o perioadă a anului, aici în Valea Napa, imediat după ploi şi chiar în timpul lor, când iarba devine foarte verde”, spune Charles O’Rear.

Fotograful surprinde in 1996 cadrul natural, o legenda vizuala ce creaza fundalul prestabilit pentru sistemul Windows XP şi una dintre cele mai afisate imagini din istorie la fiecare aprindere de calculator.

 

Astazi timpul si-a pus amprenta, terenul este folosit pentru viticultura, California fiind o zona arhicunoscuta în aceasta nisa.

 

Poreclite Dealurile Windows, colinele incanta si astazi privirile curiosilor nostalgici. Se poate vedea locul exact al peisajului pe google maps: