Fotografia de strada. Camp de lupta pentru vanatorul urban

Curajul este arma potrivita in fotografia de strada. Ai nevoie de timp sa analizezi, sa urmaresti miscari si gesturi si sa astepti declansarea perfecta. Forfota orasului ofera milioane de posibilitati de compozitie fotografica in Constanta iar pe langa curaj, indrazneala iti trebuie o mica doza de rabdare dar de multe ori noroc. Este ca un joc fara reguli precise dar care nu se repeta in aceeasi maniera.

Exprima-ti viziunea de fotograf constantean in felul tau fie ca e vorba de o rutina sau ceva extraordinar ca subiect, o simpla plimbare cu aparatul foto in mana (daca are si un obiectiv fix ar fi de minune) poate surprinde in cadru mii de povesti care nu ar apuca niciodata sa fie spuse. Sunt bucati de viata reala, cotidianul transpus in imagini, este acea Romanie care ne ocupa tot timpul. Poate pentru unii gandul este trist ca se pierd si irosesc atatea fotografii individuale pline de farmec – fie ca ma refer la indragostiti exprimandu-si dezinvolt dragostea, fete insaprite de ganduri si necazuri, tineri petrecareti sau trubaduri ale cafenelelor si restaurantelor galagioase din centru.

Fotografia de strada ridica notorietatea Constantei chiar si prin fotografii pentru unii banale insa pentru altii ele sunt oglinda spontana a sufletului citadin. Ia Constanta la pas, casca bine ochii la imprejurimi si stai mereu cu degetul pe tragaci. Fa baie de multime si da frau liber imaginatiei si spiritului de observatie. Momentele candide asteapta sa fie descoperite si impartasite.