Fotografii de duzina. Cum sa nu faci poze pe banda rulanta

Nu irosi rezervele pe fotografii fara rost – salveaza-ti resursele pe cadre gandite si nu pe imagini la foc automat, de duzina. Pune accent pe calitate si nu pe cantitate, de fotografii de duzina e satula lumea. Aparatul digital, vazut ca un adevarat miracol tocmai prin prisma numarului „nelimitat” de cadre nu este neaparat de bun augur. Nostalgicii vremurilor aparatelor foto clasice pe film stiu insa ca in spatele unei fotografii sta o intreaga pregatire si mai mult decat un un moment de compozitie pentru a nu irosi resursele – oare cu cate filme erau inarmati fotografii de evenimente ca sa acopere intreaga lor desfasurare? Cu siguranta nu de ordinul sutelor, fara sa mai aducem aminte de bariera sensibilitatii filmelor.

Avantaje si dezavantaje. In mod evident, era digitala a deschis calea unui numar extraordinar de fotografi, dezvoltand astfel industria dintr-un foc, fiind si eu un exemplu in acest sens. Chiar daca am mai butonat cate un Smena Symbol in copilarie, Dslrul mi-a deschis ochii catre potentialul meseriei de fotograf. Practica duce automat la perfectionare iar acesta este avantajul major. Cu dslrul poti face fotografii cu duiumul dar (de fapt este un mare DAR):

Dezavantejele le reprezinta fotografiile de duzina, pe banda rulanta fara a avea pic de moment de respiro, fara a fi create, gandite si regandite. Suntem impanziti de fotografii de duzina si asta ne ocupa tot timpul ca sa il citez pe al nostru mioritic. Nu se mai pune accent pe calitate ci pe cantitate si asta ne omoara. Fii constient de imprejurimi si incearca sa surprinzi fotografii cu cap, caci unde nu-i cap, vai de picioare.

Vezi oferta fotograf Constanta pret