Kodak lanseaza un bitcoin de fotografie

Kodak isi asuma raspunderea ca moneda sa virtuala va fi principalul mijloc de tranzactionare intre fotografi şi clienti. Cryptomoneda unica KodakCoin promite culmi fulminante care sa rivalizeze cu mult ravnitele Bitcoin si Etherum (vezi sa nu). Calculele de acasa nu se potrivesc mai tot timpul cu cele din targ asa ca nu merita sa ne hazardam prea tare de la inceput zic eu, chiar daca vorbeste reticentul din mine.

Nu stau sa explic cum functioneaza utopiile virtuale, bazele acestor bani codificati de fapt. Atrag atentia totusi ca nume sonore se implica non-stop in promovarea unui castig usor fara sudoare, ce mai, visul unei natiuni.

Kodak se agata de ultimele incercari disperate sa revina in lumina reflectoarelor, sa se alinieze la trenduri si tehnologii pe care nu le poate intelege, daramite sa le si utilizeze strict matematic vorbind cu foaie si pix in mana. Ingineria din spatele proiectului de anvergura? Bineinteles acelasi blockchain. Ma intreb oare pana cand le va merge maruntisul si pe ce urmeaza sa isi mai puna amprenta?

Stiu ca sunt un fotograf ieftin din Constanta dar parca ma gandesc de doua ori inainte sa incasez sume virtuale derizorii. Poate ma insel eu si nu sunt un avangardist in minerit? Poate ca da, poate ca nu…doar istoria o va decide.