Proiectul PaperGirl Constanta. Suport expozitia de fotografie din Tomis Mall

Felicitari organizatorilor expozitiei foto PaperGirl Constanta. Incet dar sigur ridicam nivelul de cultura din Constanta, spre deliciul iubitorilor de frumos din comunitate. Asteptam cu sufletul la gura distributia fotografiilor. Vernisaj Constanta

Scurta istorie a proiectului foto pe plan local:

Prima expozitie in Constanta a fost demarata in 2012 de către artista Mihaela Bota, cu sprijinul librăriei Cărtureşti Constanţa. Expozitia s-a bucurat de un real succes şi a adus un punct de plus-valoare în peisajul cultural-artistic local, fiind promovată atât in presa cât şi de bloggeri locali.

A doua ediție PaperGirl, cea din toamna anului 2014, a reprezentat continuarea proiectului iniţial şi popularizarea artei în rândul publicului larg, punând bazele unui parteneriat atât cu iniţiatorii proiectului cât şi cu alte comunităţi Papergirl din România. A doua ediție s-a bucurat de un succes neașteptat, operele a celor peste 50 de artiști demonstrând că spațiul destinat galeriei de artă a devenit neîncăpător. Blogurile, articolele din publicațiile tipărite, informațiile din cadrul buletinelor de știri ale posturilor de radio, emisiunile TV dedicate evenimentului, fiind barometrul evident al succesului atins de noua ediție.

A treia ediție PaperGirl, (ediția actuală) a anului 2015, grație aportului adus atât de organizatori cât și de participanții edițiilor anterioare, beneficiază de un “upgrade” semnificativ al conceptului. Astfel, începând cu această ediție, expoziția va avea un caracter permanent în sediul PaperGirl HUB localizat în sediul ISA din TOMIS MALL, astfel artiștii nu vor mai fi limitați la un număr maxim de lucrări expuse. Vor fi organizate mai multe acțiuni de distribuire a lucrărilor de-a lungul anului 2015, prima sesiune de distribuire fiind pe data de 8 Mai. În plus, în cadrul expoziției există o secțiune dedicată fotografiilor realizate în județul Constanța, primele 10 fotografii cele mai votate pe pagina de facebook (fotografii, albumul CONCURS) vor fi sponsorizate de ISA pentru a deveni vederi, artiștii câștigători urmând a primi beneficii financiare pentru fiecare vedere, în urma comercializării lor.

Sursa Facebook: PaperGirl Constanta